Friday, December 7, 2007

Η Ολυμπιακή σαν γόρδιος δεσμός

Έχω καιρό να γράψω στο Μπλοκ, δυστυχώς τα ωράρια μου με την δουλειά και το πανεπιστήμιο είναι τόσο ασφυκτικά που έχω φτάσει στα όρια μου, ούτε με το κόμμα προλαβαίνω να ασχοληθώ. Αλλά σήμερα αποφάσισα να γράψω για το φλέγον ζήτημα της ολυμπιακής.

Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα ασκήσει κριτική στους δύο πυλώνες της αριστερά για τις θέσεις του στο θέμα της ολυμπιακής. Δυστυχώς η γνωστή ρήση της αριστερά για καλύτερο αύριο αλλά χωρίς να αναφέρουν πρακτικές μεθόδους επίτευξης του στόχου έχει πιάσει τόπο και σαπίσει αρκετούς νέους εγκεφάλους.

Αλλά δεν θέλω να σταθώ μόνο σε αυτό, για πρώτη φορά από τότε που κρατικοποιήθηκε η Ολυμπιακή ένας υπουργός μεταφορών για πρώτη φορά αναλαμβάνει το ρίσκο και το πολιτικό κόστος να λύσει ένα γόρδιο δεσμό. Τον δεσμό της ολυμπιακής. Ώς είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται αλλά κόβονται και αυτή ήταν η απόφαση του υπουργού ο οποίος έγινε persona non grata για τους συνδικαλιστές της ολυμπιακής τραγωδίας. Δυστυχώς πρέπει να νιώθει μεγάλη μοναξιά ο κύριος Χατζηδάκης καθώς η αντιπολίτευση δεν ήρθε μόνο απο το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρητικολογούν ασύστολα , ούτε μόνο απο το ΠΑΣΟΚ το οποίο αναρωτιέμαι μετά τα τόσα λάθη στο συγκεκριμένο θέμα πώς τολμάει να μιλάει. Όχι ισχυρή αντιπολίτευση είχε και απο τα ίδια τα μέλη του κόμματος του. προσωπικά νιώθω την ηθική υποχρέωση να δηλώσω την υποστήριξη μου στο πρόσωπο του κυρίου Χατζηδάκη ο οποίος παρά το πολιτικό κόστος αποφάσισε να αναλάβει ευθύνες και να παράγει έργο σταματώντας διαπαντός την μαύρη τρύπα που ονομάζεται ολυμπιακή. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η επίσημη γραμμή της Συμμαχίας που σε επίσημη ανακοίνωση εκθέτουμε τις απόψεις μας για την ολυμπιακή τρύπα.

Ας ελπίσουμε οτι ο σημερινός υπουργός δεν θα γίνει άλλη μία Μαριέττα, άλλη μια υπουργός της ΝΔ που προσπάθησε να παράγει έργο αλλά θα τον στηρίξουν ενεργά τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. Για πρώτη φορά νιώθω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα διότι το υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης φένετε να έχει σύμπνοια και να έχει ξεπεράσει την ανωριμότητα της πρώτης κυβερνητικής θητείας, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που στο όνομα μια αριστερής στροφής αναμασάει τα λάθη και πρακτικές ενός περασμένου αιώνα. Κύριε Παπανδρέου δεν ξέρω αν το καταλάβατε απο την ΝΔ χάσατε όχι από τα άκρα(ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ)

1 Comment:

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ said...

Aντώνη κουράγιο, όσο για την Ολυμπιακή νομίζω ο exastal έχει ενα πολύ καλό σχετικο κειμενο.