Wednesday, September 26, 2007

Η δημοκρατική και η Προοδευτική παράταξη

Την επομένη των εκλογών και παρακολουθώντας ένα Ντιμπέιτ στο CRETE TV μεταξύ των εκλεγμένων υποψηφίων του Νομού Ηρακλείου, ο Κύριος Κεκέρογλου(ΠΑΣΟΚ) χρησιμοποιεί σε κάθε πρόταση του την Λέξη η Δημοκρατική παράταξη εννοώντας φυσικά το ΠΑΣΟΚ. Ο φανερά ενοχλημένος κύριος Μπαντουβάς γυρίζει και του λέει ότι όλοι είμαστε δημοκράτες και να σταματήσει την προπαγάνδα του υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ είναι φασίστας. Η απάντηση των ΠΑΣΟΚΩΝ είναι ότι η αριστερά πάντα ήταν η δημοκρατική παράταξη και δίνει σαν παράδειγμα τα ΜΜΕ που αποκαλούν το αριστερό κόμμα του εκεί πολιτικού γίγνεσθαι ως Οι Δημοκράτες.

Που να τους πιάσεις και που να τους αφήσεις αυτούς τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Το έχουν παραξεχειλώσει με την μανιακή προπαγάνδα τους. Ο κύριος Μπαντουβάς έχει απόλυτο δίκιο, από τα 5 κόμματα της βουλής τα 4 δηλώνουν ότι είναι υπέρ της δημοκρατίας εξαιρείται το ΚΚΕ(δηλώνουν κομουνιστές και όχι δημοκράτες) που δηλώνει επισήμως ότι επιθυμεί την βίαιη κατάλυση της δημοκρατίας για την επιβολή Δικτατορίας που θα μας οδηγήσει στο κομουνισμό. Βέβαια σαν να μην αρκεί αυτό συνεχίζουν με την μεγάλη πατάτα σχετικά με τους Δημοκρατικούς της Αμερικής, αλήθεια κύριε Παπανδρέου που τα βρήκατε τέτοια φυντάνια, αγαπητοί κύριοι οι Δημοκράτες των ΗΠΑ τους αποκαλούν δημοκράτες διότι το κόμμα τους ονομάζετε DEMOCRATS(όπως πολύ σωστά τους απάντησε ο κ. Μπαντουβάς)

Άλλη γνωστή προπαγάνδα της ευρύτερης αριστεράς και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η αριστερά εκπροσωπεί τις δυνάμεις προόδου είναι δηλαδή οι κατεξοχήν προοδευτικές παρατάξεις. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι ο ορισμός αριστέρα-πρόοδος και δεξιά-συντήρηση προέρχεται από την Γαλλική επανάσταση που οι μοναρχικοί κατέλαβαν το δεξιό μέρος επιθυμώντας την διατήρηση του Status Quo(Συντήρηση) ενώ οι φιλελεύθεροι την Αριστερή(πρόοδος). Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και δεν μπορούμε με σιγουριά να ορίσουμε την έννοια αριστερά και δεξιά πόσο μάλλον το πρόοδος συντήρηση. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί την λέξη προοδευτική παράταξη, διότι για να αξιοποιείς έναν τέτοιο βαρύγδουπο τίτλο πρέπει να προσφέρεις λύσεις σε προβλήματα του κόσμου που έρχονται σε ρήξη με το κατεστημένο. Αλήθεια σε πόση ρήξη είναι έτοιμο να έλθει το ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατά πόσο είναι έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να μπει σε διαμάχη με τους ευνοημένους των ασφαλιστικών ταμείων αφού δηλώνει (και ο ΓΑΠ και ο Μπένυ) ότι το σύστημα των ασφαλίσεων θα μείνει ως έχει. Δυστυχώς οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, πλέον η ευρύτερη αριστερά(Συμπεριλαμβανομένου του κανιβαλίστικού ΚΚΕ και του εφηβικού Συνασπισμού) αντιπροσωπεύει την βαθιά συντήρηση της Ελληνικής πολιτικής ζωής..

Άλλα σχετικά Λινκ

Τι σημαίνει «αριστερή» πολιτική;

4 Comments:

χαμογελο said...

χμ... κοιτα γενικά ο καθένας δίνει ότι ορισμό θέλει για την αριστερά...
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα ναι οντως δεν εχουν επαφή με την πραγματικότητα οταν δηλώνουν αριστεροί αλλά δεν ισχύει καθόλου ο όρος που δίνεις εσύ στην σημερινή αριστερά με την συντήρηση. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ(τουλάχιστον καποιες συνιστώσες του) σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την συντήρηση... ίσα ίσα θέλουν να ανατρέψουν το παρόν σύστημα και να φτιάξουν ένα άλλο δικαιότερο κτλ. Οι μεταρυθμίσεις που προτείνεις και τουλάχιστον στην μορφή που τις προτείνεις κινούντε στην λογική του σημερινού συστήματος(εξέλιξης του) οπότε δεν αποτελούν ρίξη του συστήματος...
Όσο για το ΚΚΕ δεν θέλει Δικτατορία θέλει δικτακτορία του προλεταριάτου... τελείως διαφορετικά πράγματα...
υγ.Το ΛΑΟΣ δημμοκρατικό?? Οι σχεδόν όλοι εκεί μέσα είναι fun της χούντας και του παπαδόπουλου!!!! Και το θεωρείς δημοκρατικό!!!!

Παρεπιπτόντως είσαι από ηράκλειο?η μένεις εδώ?

Antonios Politakis said...

Προσωπικά προτιμάω την θεωρία των δύο αξόνων για να κατατάξω κάποιον σε κάποιο πολιτικό χώρο διότι ο άξονας αριστερά-πρόοδος δεξιά-συντήρηση είναι τελείως αναχρονιστική και αρκεί μόνο για προπαγάνδα και όχι για ανάλυση.

Όσο για το ποιος είναι συντηρητικός και ποιος προοδευτικός είναι καθαρά υποκειμενικό γιαυτό και καλύτερα να μην χρησιμοποιείται σαν πολιτική κατηγορία. Πάντως για εμένα το ΚΚΕ είναι άκρα συντήρηση, ο Συνασπισμός όχι τόσο σίγουρα είναι ποιο ανοιχτόμυαλο κόμμα. για εσένα προφανώς ισχύει το αντίθετο, σεβαστό αλλά όχι αποδεκτό

Για το θέμα της δικτατορίας το ΚΚΕ λέει ότι θέλει να εγκαταστήσει Δικτατορία του προλεταριάτου το οποίο σημαίνει μια δικτατορία που θα επιβάλει τις απόψεις του ΜΑΡΞ στην κοινωνία ασχέτως με τα θέλω του καθενός μας, φυσικά όλοι κάνουμε παραχωρήσεις σε μια κοινωνία αλλά λόγο της δικτατορικής μορφής που επιθυμεί το ΚΚΕ παραχωρήσεις θα κάνουν μόνο όσοι δεν πιστεύουν στον κομμουνισμό. Ο Λαϊκός έλεγχος μετά θα γίνεται μόνο απο μέλη του κόμματος που πιστεύουν στον ΜΑΡΞ. Οι υπόλοιποι που δεν πιστεύουμε στην πυρά. No thnx καλύτερα στο βουνό.

Το ΛΑΟΣ όχι μόνο δεν το θεωρώ δημοκρατικό αλλά το απεχθάνομαι μετά βδελυγμίας λόγο και οικογενειακής αντιβασιλικής παράδοσης αλλά το ίδιο δηλώνει δημοκρατικό σε αντίθεση με το ΚΚΕ που έχει επίσημη γραμμή σε αυτό που ανέφερα. Δηλαδή η Αλέκα θα δυσανασχετήσει αν την πω δημοκράτισα ενώ ο Καρατζά θα χαμογελάσει σαρδόνια.

Στο Ηράκλειο μεγάλωσα και είναι η Οικογένεια μου,αλλά τώρα ζω Αγγλία.

Anonymous said...

to laos dhmokratiko?

HMARTON

χαμογελο said...

καλά ναι αν πιστεύεις ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία!!!! ναι όντως... Προσωπικά είμαστε λιγότερο ελεύθεροι πιστεύω από ποτέ...