Wednesday, September 12, 2007

Η Αλέκα και ο Αλέκος μας Παιδεύουν.

-Διάβασα οτι το ΚΚΕ θα αποσύρει τους υποψηφίους του από τις συζητήσεις του MEGA επειδή στο debate(ο θεός να το κάνει) του ΣΚΑΙ η δημοσιογράφος του MEGA Όλγα Τρέμη κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ οτι ενώ είναι εναντίον της δωρεάν παιδείας την αξιοποιεί για τα δικά της τέκνα(τα παιδιά των βουλευτών του ΚΚΕ όχι τους κνιτες)

Δικαίωμα του ΚΚΕ να αποσύρει όποιον θέλει, αλλά εγώ θέλω να αναφερθώ στην απάντηση της κ.Παπαρήγας στο περίφημο debate. Η κυρία Παπαρήγα δήλωσε ότι το παιδί της το πήγε σε ιδιωτικό λύκειο επειδή δεν είχε που να το αφήσει αν πήγαινε σε δημόσιο ενώ το ιδιωτικό ήταν κοντά στην δουλειά της μάνας της . Το σενάριο με την μάνα τής που έμεινε κοντά στο κολέγιο μου φαίνεται λίγο τραγικό αλλά μπορεί να είναι και αληθινό, αν και εγώ νιώθω πολύ μαλάκας που ενώ το ιδιωτικό της περιοχής ήταν 20 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου και εγώ έπαιρνα το λεωφορείο για να πάω μετά από 45 στο δημόσιο που ήμουν γραμμένος. και στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν καταλάβεις το μαρτύριο της ελληνικής παιδείας σαν μάνα, πώς θες να το φτιάξεις σαν βουλευτής.

Το τραγικότερο όμως είναι με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, Η Αλέκα δήλωσε ότι μετά το λύκειο ένα παιδί που δεν πέρασε στο πανεπιστήμιο δεν έχει επιλογή. όντως όπως τα λέει η Αλέκα είναι μετά το λύκειο τι?, όμως η Αλέκα είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος σε λύσεις που θα δώσουν διέξοδο σε αυτή την κατάντια, και όχι μόνο είναι πολέμιος αλλά επειδή τις περισσεύουν(καλή καπιτάλας και του λόγου της) τα χρήματα δίνει μια ευκαιρία παραπάνω στο παιδί της, μια ευκαιρία που οι υπόλοιποι δεν θα έχουμε. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, όσοι όμως βρίσκεστε σε αδιέξοδο μετά το λύκειο σας συμβουλεύω να μεταναστεύσετε σε κάποια άλλη χώρα, στην προκειμένη περίπτωση εγώ βρέθηκα στην Αγγλία και σπούδασα δωρεάν στα ιδιωτικού δικαίου αγγλικά αφού το εισόδημα του πατέρα μου ήταν στα όρια που επιτρέπει η αγγλική κυβέρνηση για δωρεάν παιδεία.

Η Ελλάδα δεν αλλάζει, άλλαξε εσύ.


-Το έτερο ήμισυ της Αλέκας, ο συμπαθής Αλέκος σε πρόσφατη δήλωση του πρότεινε στους μαθητές τα εξής
όταν έχετε διαβάσει καλά και δεν βλέπει η καθηγήτρια, αφήστε τον διπλανό σας να αντιγράψει.
Αχ που ξέπεσε η αριστερά, από το πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στις πορείες του Φλωράκη στο μια αντιγραφή την μέρα τον Δάσκαλο τον κάνει πέρα.

8 Comments:

Anonymous said...

Τα blogs "αστυνομεύονται" λόγω εκλογών. Δες το άρθρο μου:

www.hellenicdynamism.blogspot.com

Unknown said...

:) Αντώνη είσαι λαϊκιστής χειρίστου είδους. Πόσες φορές θα πρέπει να γράψω πως οι κομμουνιστές είναι και πολέμιοι του καπιταλισμού αλλά σε αυτόν μεγαλώνουν και ζούν. Δεν είναι χριστιανοί να ελπίζουν στον παράδεισο...
Όσο για τον παραπάνω γουστάρω που ο Μαργαρίτης βάζει το link προς το marie claire.

Antonios Politakis said...
This comment has been removed by the author.
Antonios Politakis said...

1000+1 Φορές(όσες και οι Νύχτες) τόσες όσες θα σου πώ ότι αυτά που προτείνει το ΚΚΕ θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα

Το θέμα Καρπίδη είναι ότι αφού το βρίσκει αποτελεσματικό για το παιδί της γιατί δεν αφήνει κάποιες ρυθμίσεις για τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας, στο κάτω κάτω μπορεί να λειτουργήσουν και να καλυτέρευση την κατάσταση των υπολοίπων. Αυτό δεν θέλετε? ή σας νοιάζει μόνο η επανάσταση, διότι αν ισχύει το δεύτερο το καταλαβαίνω ότι δεν επιθυμητέ καμία βελτίωση.

Πάντως Λαϊκιστή δεν με λες, ιδεαλιστή ίσως που απαιτώ η Γυναίκα του καίσαρα να είναι και να φαίνεται τίμια.

υ.γ. Καλά για την Αλέκα, για τον Αλέκο τι έχεις να πεις
υ.γ.2 Δεν το έπιασα με το Marrie Clair

Unknown said...

Θα περιμένεις ως την άλλη βδομάδα να φέρω παράδειγμα από την ιατρική για να καταλάβεις τι είναι οι κομμουνιστές.

Unknown said...

http://gmargari.wordpress.com/2007/09/06/totos/
Δες τα σχόλια

Joe said...

Η κυρία Αλέκα στην απάντηση της στο debate χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι αν δεν περάσει κάποιος στο πανεπιστήμιο δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να στραφεί στην ιδιωτική εκπαίδευση.Αλήθεια τα δημόσια ΙΕΚ τα έχει ακουστά;Ισως εδώ ταιριάζει η ατάκα του Όργουελ:"Ολοι είναι ίσοι απλά κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους"

Unknown said...

Τα δημόσια ΙΕΚ είναι νεώτερα των ιδιωτικών... Το γνωρίζεις; Και γνωρίζεις πως ενώ καταγγέλλουμε 100% την ανάγκη να υπάρχουν φροντιστήρια παρόλα ταύτα δεν βγήκε κανείς να πει να μην τα στείλουμε τα παιδιά των κομμουνιστών σε φροντιστήρια γιατί αυτό θα τα στερούσε την πανεπιστημιακή γνώση...Και η γνώση είναι εργαλείο... Εργαλείο ανατροπής του συστήματος στα χέρια των κομμουνστών, περισσότερης καταλήστευσης στους υποστηριχτές αυτού (είμαι προσεκτικός, δεν λέω πως είναι καπιταλιστές όσοι το στηρίζουν...)